Animatie laten maken
The pleasure of creating together

Wat is een animatie?

Een animatie is een serie stilstaande beelden achter elkaar waardoor de illusie van een video word gecreëerd. De beelden zelf worden “frames” genoemd. Een animator maakt die animaties. Er zijn meerdere manieren om animaties te maken. Zoals door het beeld voor beeld te tekenen of te schilderen. U kunt het ook maken door de beelden te fotograferen. Dit zijn de klassieke manieren, maar tegenwoordig worden ze met de computer gemaakt. Zo kan een eigen wereld gebouwd worden die we vervolgens in beweging wordt gebracht.

Product video laten maken motion designer

Wat kost het animeren?

Wij maken een animatievideo op maat naar uw wensen. Daardoor verschilt de prijs per klant. Graag gaan we samen met u zitten om uw animatieproject te bespreken. Met een goed gesprek komen vragen aan bod zoals: wat is de tijdsduur van de animatie? Wat wordt het verhaal van de animatie? Hoe komt de animatie er uit te zien? Wat voor effecten worden er toegevoegd? Hoe druk wordt de scene? Door deze vragen te beantwoorden kunnen we gezamenlijk tot een goede prijs komen.

Motion design animatie laten maken

Hoe maak je een animatie?

Animatie laten maken? Brightbird maakt gebruik van een stappenplan die voor ons samen goed werkt. We beginnen rond de tafel met een kop koffie of thee en luisteren naar uw wensen. Vanuit de wensen maken wij een verhaallijn en bespreken dat samen. Na goedkeuring, beginnen we met het verhaal, script en storyboard. In het script komen alle details naar voren en het storyboard vertaald dit naar duidelijke schetsen. Daarna maken we een moodboard om te bepalen hoe het eruit komt te zien. Met een moodboard kan je snel verschillende stijlen laten zien om de beste te kiezen. Als het voorwerk klaar is, beginnen de animators met animeren. We bouwen de scenes op in 2D/3D software en het animeren kan beginnen. Als de lengte van de video, compositie en modellen goedgekeurd zijn, maken we de uiteindelijke versie van de animatie. Wanneer deze klaar zijn worden de kleuren bewerkt, effecten toegevoegd en de muziek erbij gedaan. Als wij trots zijn op het resultaat gaat het uiteindelijk naar de klant.

BD Total Lab Automation

Waarom een animatie laten maken?

Een animatie kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. U heeft bijvoorbeeld een nieuw industrieel product die u goed op de markt wilt zetten. Met een mooie animatievideo kunt u het product meteen goed laten zien. Wellicht staat uw bedrijf op een beurs, waarmee u de aandacht wilt laten vestigen met een stand. Bovendien kan een animatievideo van ver worden gezien en valt het direct op! U kunt ook de diensten die uw bedrijf levert gemakkelijk uitleggen met een duidelijke uitleganimatie. De mogelijkheden om een animatievideo te laten maken zijn oneindig!

Waarom werkt een animatievideo?

Een animatie werkt goed omdat mensen erg visueel ingesteld zijn. Zoals een foto duizend woorden kan vertellen, zo verteld een video er een miljoen! Beeld word sneller onthouden en brengt duidelijk uw boodschap over. Ook vinden mensen het leuker om naar bewegend beeld te kijken dan om tekst te lezen. Omdat alles digitaal is gemaakt, zijn de opties voor animaties zeer divers. Voor een huidige film moet men naar de set toe en het opbouwen, maar met animatie kan alles digitaal gemaakt worden, wat tijd en geld scheelt.

Neem vrijblijvend contact met ons op: