Consumenten product design

Op zoek naar een ontwerpbureau voor consumenten product design?

De ontwerpstudio Brightbird Design Center in Groningen heeft jarenlange ervaring met het vakgebied van consumenten product design. Aan de basis hiervan ligt het werk bij Philips Electronics BV, waarbij met elk nieuw consumentenproduct het doel was om de nieuwe standaard te introduceren in de markt. Wereldwijd marktleider te worden en marktleider te blijven met aantrekkelijke en innovatieve producten. Elk product moet succesvol zijn! Vanzelfsprekend stelt dit hoge eisen aan de productontwikkeling en aan de vormgeving. Deze ervaring stelt ons in staat producten te ontwikkelen die internationaal vooroplopen op het gebied van kwaliteit en design. Cruciaal in de zeer competitieve consumentenmarkt, waarin wij in sommige gevallen door een goede vormgeving de vraag naar een product zelfs acht keer zo groot hebben zien worden.

De vormgeving van consumentenproducten is een vak apart. Kwaliteit, functionaliteit en gebruiksgemak vormen de basis van een goed product. Een passende vormgeving zorgt ervoor dat deze aspecten tot een logisch geheel worden samengebracht, in een evenwichtig en tijdloos ontwerp. Bij voorkeur een ontwerp dat ook een emotionele snaar raakt, waardoor het product door veel mensen als aantrekkelijk wordt ervaren.

Juist voor het slagen van producten en lifestyle artikelen in de consumentenmarkt zijn deze vormgevingsaspecten essentieel. Rekening houdend met maakbaarheid en duurzaamheid, zullen onze ontwerpers het onderscheidende aspect van het product vertalen in een iconische vormgeving. Hierdoor ontstaat een herkenbaar uiterlijk, dat vertelt waarom het product uniek is. De verdere uitwerking van het ontwerp: vormdetaillering, materiaalkeuze, textuur, kleurbepaling en productgraphics zal bepalend zijn voor de eindkwaliteit. Voor de look & feel, voor het WOW-effect, en voor het uiteindelijke succes van het product in markt.

Samen met de klant wordt het ontwerpproces in opeenvolgende fases doorlopen:

  1. Strategy: de uitgangspunten van het project worden samen vastgelegd met betrekking tot commerciële, technische, ergonomische en stilistische aspecten
  2. Design: op basis van de technische opbouw wordt vanuit creatieve vormgevingsschetsen de geprefereerde designrichting gekozen
  3. Development: de designrichting wordt in detail uitgewerkt tot een 3D CAD-file, waarin rekening wordt gehouden met de technische eisen voor de maakbaarheid
  4. Production: de 3D CAD-file wordt vertaald in productie tekeningen, zodat de onderdelen kunnen worden geproduceerd en het product wordt samengesteld

Door onze drie pijlers ProductMotionBrand kunnen we naast het product design bovendien aanvullende creatieve ondersteuning bieden. Voor klanten ideaal omdat het complete pakket aan activiteiten onder één dak geregeld kan worden. Ondermeer kan Brightbird helpen met het ontwikkelen van logo-, huisstijl- en packaging design. Dit is van groot belang om product en merk tot een samenhangend geheel te maken. Zo ontstaat een sterke identiteit, waardoor de herkenbaarheid van product en merk wordt vergroot.

Marktintroductie consumenten product design

Verder kunnen wij door de combinatie van Product – Motion – Brand een breed scala aan creatieve diensten verzorgen, die van belang zijn bij de marktintroductie van het product. Deze kunnen uiteenlopen van productvisuals en graphics voor presentaties en websites, tot geavanceerde 3D-animaties waarin de unieke kwaliteiten van het nieuwe product op aansprekende wijze worden getoond. Voor product presentaties op beurzen kan het stand-ontwerp door Brightbird worden uitgevoerd, alsmede het ontwikkelen van beursvideo’s, brochures, sales-apps en eventuele zichtmodellen, met uiterste precisie vervaardigd door de modelmakers. Professioneel en onderscheidend!

Brightbird Design Center heeft jarenlange ervaring in medisch design. Met verschillende bedrijven die producten maken voor ziekenhuizen en laboratoria is een intensieve samenwerking ontstaan, die resulteert in apparatuur van  uitzonderlijk hoge kwaliteit en afwerking. De precisie van de technologie moet zichtbaar zijn in het gehele product.

Samen met de klant wordt vanuit een technisch concept in verschillende fases het eindproduct ontwikkeld. Tijdens dit proces worden de functionele aspecten geoptimaliseerd, en wordt zorgvuldig gekeken naar gebruiksgemak, veiligheid, omgevingsfactoren en vormgeving van de apparatuur.

Naast het ontwerpen van industriële producten, kunnen we bovendien aanvullende ondersteuning bieden met huisstijl ontwerp of geavanceerde product animaties, om de voordelen van het nieuwe product in een vroeg stadium aan mogelijke afnemers te kunnen communiceren. Vanuit onze sterke basis met ontwerpen van Philips consumenten producten zijn we ook een medisch ontwerpbureau met een brede kennis aan oplossingen.

consumenten product design

Met BD Kiestra hebben we samen de standaard van laboratorium instrumenten naar een nieuw level gebracht. Voorheen was laboratorium onderzoek vooral handwerk en heeft langzaam een verschuiving doorgemaakt naar machines die het testen overnemen. Hierdoor is de gebruikservaring vooral gericht op de in- en uitvoer van samples alsmede het controleren of de machine doet wat de onderzoeker graag wil. Door complexiteit weg te halen bij de gebruiker en een overzichtelijk en betrouwbaar instrument te ontwerpen, kunnen onderzoekers zich concentreren op belangrijke andere taken. De kwaliteit van de top-technologie moet overal in het product in balans zijn, om tot een geloofwaardig en betrouwbaar eindproduct te komen. Een plezier om mee te werken, en een aanwinst op het lab!

Ziekenhuizen hebben te maken met een tekort aan donor organen, waarbij ook nog een groot aantal onbruikbaar zijn voor transplantatie. De door Organ Assist ontwikkelde technologie die deze organen kan verbeteren door een vloeistof rond te pompen kan hierbij een enorm aantal mensenlevens redden. Een donor nier kan voor transport in het product geplaatst worden, waarbij het orgaan tijdens de reis naar de bestemming optimaal blijft functioneren. Het apparaat is vanuit het oogpunt van de gebruiker ontworpen, met de nadruk op het aansluiten van het orgaan in de machine. Door gebruik te maken van een lichtring om het display heen die pulseert, krijgt de gebruiker visuele feedback dat het apparaat als het ware “in leven” wordt gehouden.

Het Purekeys medisch toetsenbord is speciaal ontworpen voor schoonmaakbaarheid en makkelijk mee te nemen door bluetooth koppeling met apparaten. Door de toetsen te omhullen in een vuilafstotend zacht materiaal dat uit een stuk bestaat, kan er geen stof of vocht tussen komen. Het is makkelijk met een doek af te nemen. Daarnaast is deze zachte hoes om de toetsen makkelijk te vervangen op den duur en kan ik elke gewenste kleur gemaakt worden om aan te laten sluiten bij de huisstijl van een klant. Met een oplaadbare accu is het toetsenbord lang te gebruiken, zonder aan een kabel vast te zitten.