Medisch product ontwerp

Brightbird Design Center heeft jarenlange ervaring in medisch design. Met verschillende bedrijven die producten maken voor ziekenhuizen en laboratoria is een intensieve samenwerking ontstaan, die resulteert in apparatuur van uitzonderlijk hoge kwaliteit en afwerking. De precisie van de technologie moet zichtbaar zijn in het gehele product.

Samen met de klant wordt vanuit een technisch concept in verschillende fases het eindproduct ontwikkeld. Tijdens dit proces worden de functionele aspecten geoptimaliseerd, en wordt zorgvuldig gekeken naar gebruiksgemak, veiligheid, omgevingsfactoren en vormgeving van de apparatuur.

Naast het product design, kunnen we bovendien aanvullende ondersteuning bieden met huisstijl ontwerp of geavanceerde product animaties, om de voordelen van het nieuwe product in een vroeg stadium aan mogelijke afnemers te kunnen communiceren.

Medische productontwerp-oplossingen

Op het terrein van de medische- en laboratoriumproducten biedt Brightbird oplossingen op uiteenlopende gebieden van de geneeskunde, zoals orgaantransplantatie, bloedanalyse, ontwikkelen medische hulpmiddelen, diagnostisch en biomedisch design. Tijdens het ontwerpproces staan de functionele aspecten voorop. Voor plezierig, logisch en foutloos gebruik is het van belang de complexiteit tot eenvoud te reduceren. In de medische productontwikkeling ontstaan mede door snelle technologische ontwikkelingen voortdurend nieuwe mogelijkheden voor verbeteringen. Voor patiƫnten, voor operators, voor lab managers. Door het ontwikkelen van fantastische nieuwe apparatuur waarbij tevens veel aandacht is besteed aan het design, kunnen bedrijven zich positief onderscheiden in deze specialistische markt, waarin veelal zeer technische en complexe producten zich hebben gevestigd.

Medische gebruikersvriendelijkheid

Met BD Kiestra hebben we samen de standaard van laboratorium instrumenten naar een nieuw level gebracht. Voorheen was laboratorium onderzoek vooral handwerk en heeft langzaam een verschuiving doorgemaakt naar machines die het testen overnemen. Hierdoor is de gebruikservaring vooral gericht op de in- en uitvoer van samples alsmede het controleren of de machine doet wat de onderzoeker graag wil. Door complexiteit weg te halen bij de gebruiker en een overzichtelijk en betrouwbaar instrument te ontwerpen, kunnen onderzoekers zich concentreren op belangrijke andere taken. De kwaliteit van de top- technologie moet overal in het product in balans zijn, om tot een geloofwaardig en betrouwbaar eindproduct te komen. Een plezier om mee te werken en een aanwinst op het lab!

Verbeterde technologie

Ziekenhuizen hebben te maken met een tekort aan donororganen, waarbij ook nog een groot aantal onbruikbaar zijn voor transplantatie. De door Organ Assist ontwikkelde technologie die deze organen kan verbeteren door een vloeistof rond te pompen kan hierbij een enorm aantal mensenlevens redden. Een donornier kan voor transport in het product geplaatst worden, waarbij het orgaan tijdens de reis naar de bestemming optimaal blijft functioneren. Het apparaat is vanuit het oogpunt van de gebruiker ontworpen, met de nadruk op het aansluiten van het orgaan in de machine. Door gebruik te maken van een pulserende lichtring rondom het display, krijgt de gebruiker de visuele feedback dat het orgaan nog in uitstekende conditie verkeert.

Medische innovatie

Bij het ontwerpen van het Purekeys medisch toetsenbord is speciale aandacht besteed aan de schoonmaakbaarheid voor gebruik in medische omgeving. Door de toetsen te omhullen met een vuilafstotende hoes van siliconen materiaal, kan er geen stof of vocht tussen komen. Het geheel is eenvoudig met een doek af te nemen. De mechanische toetsen onder de zachte siliconen laag geven een prettige tactiele terugkoppeling tijdens het gebruik, waardoor het product zich positief onderscheidt ten opzichte van harde touchscreens. Met de oplaadbare accu is het toetsenbord lange tijd te gebruiken, snoerloos en hygiƫnisch.

Meer weten over medisch productontwerp?
Vergelijkbare projecten