Becton Dickinson
BACTEC™ Blood Culture Solution Campaign

Het tijdig voorkomen van sepsis

Van de herkennings- tot de behandelingsfase gaat bloedstroominfectiemanagement met heel wat uitdagingen gepaard. BD biedt voor elke fase van het diagnostisch proces een totaaloplossing die helpt om bloedstroomvergiftiging, ofwel sepsis in het ziekenhuis tijdig te onderscheppen. Brightbird ontwikkelde in opdracht van BD een professionele videoproductie die deze totaaloplossing en bijbehorende fasen in het proces helder communiceert.

Een complete professionele videoproductie

Onze uitdaging was om een complex en technisch proces inzichtelijk te maken voor de consument en eindgebruiker. Daarnaast hadden we een scherpe ambitie: het creëren van een wetenschappelijk correcte ervaring, toegankelijk voor een breed publiek. Het was voor ons belangrijk dat door het zien van de video, de kijker zich kan inleven in de levensbedreigende situaties en het belang inziet van onderzoek naar sepsis.

Een helder en eenvoudig verhaal

De originele briefing van de klant was complex en bevatte veel details. Het was een flinke uitdaging om het verhaal zo eenvoudig mogelijk te houden. Wat is de essentie en hoe kunnen we deze visueel maken. Een goede voorbereiding en gestructureerde samenwerking met BD resulteerden in een simpel script en een helder storyboard voor de videoproductie. Door gebruik te maken van stock-video fragmenten was het mogelijk zonder hoge kosten emotie toe te voegen, waardoor de kijker onmiddellijk wordt meegenomen in het verhaal.

Een mix van beeld en geluid

Een videoproductie is een totaalpakket. Voor ons als team is het steeds weer de uitdaging een consistent en professioneel resultaat op te leveren. De graphics, ofwel het artwork is daar een onderdeel van. Met oog voor detail wordt een combinatie gemaakt van 3D-animatie, live video beelden en graphics. Dit aangevuld met een zorgvuldig ontworpen sound-design en voice-over, leidt tot een harmonieus geheel waarmee we de klant helpen een complexe boodschap duidelijk over te brengen.

Vergelijkbare projecten