BD
ReadA Compact

Full lab automation

Het tijdperk is aangebroken voor een nieuwe manier van laboratorium onderzoek. Doorzichtig kunststof schaaltjes met daarop bacterie kolonien kunnen in dit apparaat op kweek worden gezet. Het nieuwe productontwerp, de “Standalone ReadA Compact” kan de schaaltjes automatisch inlezen en op basis van een barcode sorteren. De schaaltjes worden vervolgens in een groeikamer op kweek gezet, waarbij warme lucht circuleert. Op een vooraf bepaalde tijdseenheid wordt ieder schaaltje gefotografeerd, waarbij de computer de bacterie kolonien kan herkennen. Deze data wordt dan doorgestuurt naar een computer. Hierdoor kan de laborant gemakkelijk de schaaltjes waar bacterien op groeien beoordelen. Hij of zij kan met een druk op de knop een schaaltje naar een uitladestation sturen om het voor verder onderzoek mee te nemen.

Human centered design

Het uitgangspunt voor het ontwerp van de microbiologie apparaten is het gebruiksgemak. Voorheen moesten veel handelingen handmatig worden uitgevoerd die het nu automatisch kan doen. Dit scheelt enorm veel tijd, die een onderzoeker kan gebruiken voor belangrijkere taken. Daarnaast is de identiteit van BD nu volledig herkenbaar in zijn producten. De mix tussen wit en transparant blauw geven de apparaten het gevoel van eenvoud, vriendelijke technologie en openheid. De eenvoud komt terug in de simpele belijning in de apparaten en de afwezigheid van zichtbare knoppen. Een centraal bedieningspaneel zorgt voor alle aansturing. De vriendelijke technologie spreekt aan door de afgeronde hoeken en de verfijning in de zichtbare technologie onder de blauwe kappen. Doordat te zien is dat het apparaat de schaaltjes ergens naar toe brengt, stelt het de gebruiker gerust dat deze technologie optimaal werkt.

Goed en professioneel productontwerp
“Brightbird is flexibel en slagvaardig maar bovenal een studio met professionele ontwerpers die goede ontwerpen maken! BD is een groot deel van haar product portfolio aan het herontwerpen. Brightbird heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld in het definiëren en uitwerken van onze nieuwe product vormgeving, maar ook in het definiëren van onze “Visual Brand Language” guidelines. Brightbird is in samenwerking met sterke netwerk partners in staat om naast mooie en goede ontwerpen ook state-of-the-art mock ups en productanimaties te leveren.”
Maarten Rijken
BD Life Sciences
Vergelijkbare projecten