Cricket
Ontwerpen voor duurzaamheid

Rethink, Reduce, Reuse

 

Na een zeer succesvolle productlijn aanstekers op de markt te hebben gebracht, ontworpen door Brightbird, heeft Cricket de ambitie om nu ook duurzame aanstekers te introduceren. Brightbird werkte opnieuw samen met Cricket bij de ontwikkeling van deze duurzame productseries. Het kenmerkende, iconische ontwerp van de Cricket-aansteker is hierbij grotendeels gehandhaafd, maar de productopbouw is veranderd om het product duurzaam te maken. Naast de verbeteringen in functionaliteit resulteerde dit in nieuwe mogelijkheden met betrekking tot het materiaalgebruik: roestvrij staal en gerecycled nylon.

 

Premium gevoel: Flint DeLuxe

 

Deze Cricket-aanstekers zijn geproduceerd met hoogwaardige materialen voor duurzaamheid en een eersteklas gebruikerservaring. De Deluxe-aansteker, de meest luxueuze aansteker in het Cricket assortiment, is gemaakt om lang mee te gaan. Deze premium aansteker is hervulbaar en het vuursteentje is eenvoudig te vervangen. Het product wordt geleverd in een metalen etui. De Deluxe aansteker is voorzien van een turbovlam waardoor hij windvast is.

De enige aanstekerbehuizing van 100% gerecyclede nylon

Brightbird was ook betrokken bij het ontwikkelingsproces van de gerecyclede nylon aanstekers en de daarbij behorende innovatieve kartonnen verpakkingen. De productlijn is voorzien van tijdloze graphics. De nieuwe duurzame Cricket-identiteit werd wereldwijd zeer positief ontvangen.

Vergelijkbare projecten