Equestic

De lancering van een nieuw product

Start-up: product en merkidentiteit

Leon Rutten klopte bij Brightbird aan met een nieuw productidee: een elektronische zadelclip waarmee ruiters de prestaties van hun paard tijdens trainingen kunnen monitoren. Naast de ontwikkeling van het product vroeg Leon ons ook om hulp bij de merkidentiteit. Voor een nieuw merk met een nieuw product is dit de perfect benadering om de markt op te gaan: met een krachtige boodschap en een samenhangende, herkenbare stijl. Ook in de app en website is de ontwikkelde stijl doorgevoerd.

Robuuste pionier

Tijdens het overleg met onze klanten gaan we altijd op zoek naar de essentie. Wat is nodig? We streven naar een stijlvol doch robuust ontwerp met een tijdloze look, zodat we kunnen garanderen dat het product jarenlang aantrekkelijk en lucratief blijft.

High-tech monitoring

De Equestic SaddleClip moest een elektronische gadget worden die niet alleen makkelijk in gebruik zou zijn, maar ook alle bewegingen van het paard tijdens een training zou kunnen analyseren. Los van het feit dat dit een uniek inzicht biedt in de prestaties van de ruiter en het paard, kan het ook blessures helpen voorkomen. Onze netwerkpartner Fluctus was verantwoordelijk voor de bouwtechnische ontwikkeling en Leon deed het geweldig met de coördinatie van het project en de marketingstrategie.

Een effectieve samenwerking

“Het doel van de Equestic was om een A-merk product te lanceren. Brightbird heeft geholpen om ons nieuwe product van de juiste look
and feel te voorzien voor lancering op de markt.”

190425-Leon-Rutten
Leon Rutten CEO Equestic