Equestic
De lancering van een nieuw product

Start-up: product en merkidentiteit

Leon Rutten klopte bij Brightbird aan met een nieuw productidee: een elektronische zadelclip waarmee ruiters de prestaties van hun paard tijdens trainingen kunnen monitoren. Naast de ontwikkeling van het product vroeg Leon ons ook om hulp bij het ontwikkelen van de merkidentiteit. Voor een nieuw merk met een nieuw product is dit de perfecte aanpak om de markt op te gaan: met een krachtige boodschap en een consistente, herkenbare stijl. Ook in de app en website is de ontwikkelde stijl consequent doorgevoerd.

Robuuste pionier

Tijdens het overleg met onze klanten gaan we altijd op zoek naar de essentie. Wat is het belangrijkste om van dit product een succes te maken? We streven naar een stijlvol maar robuust ontwerp met een tijdloze look, zodat we kunnen garanderen dat het product jarenlang aantrekkelijk en lucratief blijft.

High-tech monitoring

De Equestic SaddleClip moest een elektronische gadget worden, die niet alleen makkelijk in gebruik zou zijn, maar ook alle bewegingen van het paard tijdens een training zou kunnen analyseren. Los van het feit dat dit een uniek inzicht biedt in de prestaties van de ruiter en het paard, kan het ook blessures helpen voorkomen. Onze netwerkpartner Fluctus was verantwoordelijk voor de technische uitwerking en Leon heeft een geweldige prestatie geleverd met de projectcoördinatie en de marketingstrategie.

Een effectieve samenwerking

“Het doel van de Equestic was om een A-merk product te ontwikkelen. Brightbird heeft geholpen om ons nieuwe product van de juiste look and feel te voorzien voor introductie op de markt.”

Leon Rutten
CEO Equestic
Vergelijkbare projecten