Marketing Campagne Video

Een schoon en veilig binnenklimaat

Een slechte luchtkwaliteit kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken en is van invloed op ons vermogen om ons te concentreren en ons op ons gemak te voelen. Tijdens de COVID-19-epidemie werden mensen over de hele wereld geïsoleerd om de verspreiding van de ziekte te beperken en zoveel mogelijk mensen gezond te houden. Cafés en restaurants gingen dicht, scholen gingen online en iedereen stapte over naar het “thuiskantoor”. Gedurende deze tijd realiseerde Norbert Vroege zich wat de belangrijkste reden is waarom mensen niet veilig in dezelfde kamer samen kunnen zijn: slechte ventilatie! Zo ontstond het idee van Goflow, een ventilatiesysteem dat zorgt voor een schoon en veilig binnenklimaat, waardoor mensen probleemloos samen in dezelfde ruimte kunnen zitten, zelfs tijdens een pandemie.

Animatie voor een breed publiek

Goflow heeft Brightbird benaderd met het verzoek om een aansprekende animatievideo te maken, die gebruikt kan worden voor communicatiedoeleinden met investeerders, potentiële klanten en consumenten. Niet alleen met het doel om de werking van het systeem uit te leggen, maar ook om de voordelen van de nieuwe ventilatiemethode op een eenvoudige en duidelijke manier te kunnen laten zien.

Een combinatie van 2D en 3D motion stijlen

Het doel van de video was om de kijker het gevoel te geven dat je krijgt als je buiten bent. Het gevoel van frisse en schone lucht in een gezonde en natuurlijke omgeving, zoals een bos of park. Door 2D- en 3D-animatie te combineren, hebben we een abstracte maar realistische stijlrichting gecreëerd, waarmee we dit prettige gevoel kunnen opwekken en tegelijkertijd de technische, ecologische en financiële voordelen van de oplossing kunnen uitleggen.

Van idee naar animatie

Een intensieve samenwerking met de klant is voor ons van grote waarde. Door veelvuldig onderling contact kan het project zeer efficiënt worden uitgevoerd. Het verzamelen van de juiste uitgangspunten, het in detail uitwerken van het script, een goede afstemming van alle opties tijdens de storyboarding fase en regelmatig overleg tijdens de montage hebben geleid tot een geslaagde video, die aansluit bij onze kwaliteitseisen en bij de wensen van de klant.

Een goede samenwerking

“Brightbird leverde een uitstekende animatie video af. Zeer creatief, duidelijk en aantrekkelijk om naar te kijken. Onze (potentiële) klanten en zakenpartners zijn zeer onder de indruk. Het proces ging snel en goed.”

Frank van Buchem
Goflow
Vergelijkbare projecten