XVIVO - Organ Assist
Ontwerp voor medische innovatie

Professionalisering door product design

Organ Assist, als onderdeel van de Xvivo Perfusion Group, heeft Brightbird gevraagd om zowel de huisstijl als het productontwerp naar een hoger niveau te tillen. Hierdoor wil het bedrijf een professionelere marktpositie verwerven.

Het eerste product waarop de nieuwe designfilosofie kon worden toegepast was de Kidney Assist Transport. Het biedt met zuurstof verrijkte machinale perfusie gedurende het gehele traject van de orgaandonatie: tijdens de preconditionering, de conservering en de reconditionering. De ontwerpuitdaging was om het product geschikt te maken voor al deze verschillende situaties. Stevig en veilig tijdens transport. Logisch en intuïtief bij gebruik tijdens installatie en chirurgie. Steriel en duurzaam. Met de speciale aandacht voor de gebruikerservaring, in combinatie met een iconische visuele uitstraling, draagt de Kidney Assist Transport de professionele ambities uit van Xvivo – Organ Assist. Voor nu en voor de toekomst.

Unieke innovatieve technologie

Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat 100% oxygenatie tijdens orgaanperfusie resulteert in een substantiële verbetering van de kwaliteit van de nieren en dus van de overlevingskansen van patiënten. Kortom, een prachtig uitgangspunt voor het ontwikkelen van een​​ uniek product! Bovendien biedt dit nieuwe product uitstekende mogelijkheden om zich te onderscheiden ten opzichte van de concurrenten, op het gebied van technische uitvoering, gebruiksgemak en vermindering van wegwerpcomponenten. Professionele kwaliteit op alle fronten. Ons streven om dit alles te verenigen in een compacte totaaloplossing heeft geleid tot een volledig geïntegreerd concept, waarbij zelfs de zuurstoffles in het product een plek heeft gevonden.

De continue perfusiestroom door het donororgaan, met 100% zuurstof, garandeert optimale prestaties. Sterke en langdurige koeling wordt geleverd door twee speciaal ontworpen ijscontainers. Het door LED’s ondersteunde selectieve gebruikersinterface biedt onder alle omstandigheden een logische en intuïtieve procescontrole.

Uitgebalanceerd eindresultaat

Het moeilijkste deel van de ontwerpactiviteit was om, ondanks het samenvoegen van een groot aantal functionele componenten, toch tot een compact product te komen. Dit alles op zo’n manier, dat het gebruik van het product eenvoudig en overzichtelijk blijft. En dan ook nog eens gecombineerd met de opgave dat het een aantrekkelijk ontwerp moet zijn, dat geschikt is voor serieproductie. Om een lang verhaal kort te houden: een complex maar fantastisch project!

Transporter
Kidney Assist Transport

“In de samenwerking met Brightbird waardeer ik de creativiteit, de prettige bedrijfscultuur en kennis van zaken. Gedurende het project zijn we stap voor stap door het ontwerpproces geleid. Goede opbouwende discussies maakten het mogelijk om belangrijke keuzes te kunnen maken en met hun oog voor detail resulteerde dit in een professioneel state-of-the-art productontwerp. Brightbird heeft bijgedragen aan het succes van XVIVO – Organ Assist en de positie ten opzichte van concurrentie middels een onderscheidend en kwalitatief ontwerp, dat ons een belangrijke voorsprong heeft gegeven. Zo kunnen vele patiënten wereldwijd worden geholpen met door zuurstof verrijkte organen voor niertransplantatie.”

Arjan van der Plaats
XVIVO - Organ Assist
Vergelijkbare projecten