SamAid 

Les in levens redden

Toegankelijke en effectieve reanimatietraining

Wanneer iemand een hartstilstand heeft, kan de snelle en adequate handeling van een omstander levensreddend zijn. Bewezen is dat de toename in het aantal beschikbare AED’s in openbare ruimten gepaard is gegaan met een directe toename in de overlevingskansen bij een hartstilstand. De daadkracht om te starten met een reanimatie en de kwaliteit daarvan zijn essentieel om die kansen verder te vergroten.Harry Palsma, een medisch dokter met meer dan 25 jaar ervaring in onderzoek naar reanimaties door omstanders, richtte SamAid op om hieraan bij te dragen. SamAid biedt een krachtige en betrouwbaretrainingsmethode om potentiële omstanders te begeleiden tijdens een toekomstige reanimatie. Gemakkelijk in gebruik, gebaseerd op e-learning en direct thuis te gebruiken.

Uniek trainingstrio

In nauwe samenwerking met ons team is het SamAid gelukt om een nieuw trainingspakket op de markt te brengen. Het pakket bevat alles dat trainees nodig hebben: een SimCPR-armband (sensor), de SIMCPR-app en een SimCPR-pop. Dankzij die unieke mix kan inzichtelijk gemaakt worden of de trainee de juiste kracht en het juiste ritme gebruikt bij de hartmassage. We vinden het een mooie gedachte dat we met de ontwikkeling van dit product wereldwijd bijdragen aan educatie over reanimatie en mensenlevens gered worden.

The pleasure of creating together

“Brightbird ondersteunt entrepreneurs bij het vertalen van ideeën via visuele content naar echte, fysieke producten. Ze maken ideeën tastbaar. Tijdens onze samenwerking was het prettig dat het bedrijf niet te groot is, zodat je niet ‘een van de klanten bent’. Je wordt serieus genomen en bent belangrijk.”

190425-Harry-Palsma-128x128
Harry Palsma Founder SamAid