SamAid
Les in levens redden

Toegankelijke en effectieve reanimatietraining

Wanneer iemand een hartstilstand heeft, kan snel en adequaat handelen van een omstander levensreddend zijn. Bewezen is dat de toename in het aantal beschikbare AED’s in openbare ruimten gepaard is gegaan met een directe toename in de overlevingskansen bij een hartstilstand. De daadkracht om te starten met een reanimatie en de kwaliteit daarvan zijn essentieel om die kansen verder te vergroten. Harry Palsma, arts en medisch adviseur met meer dan 25 jaar ervaring in onderzoek naar reanimaties door omstanders, richtte SamAid op om hieraan bij te dragen. SamAid biedt een krachtige en betrouwbare trainingsmethode om potentiële omstanders te begeleiden tijdens een toekomstige reanimatie. De training is gebaseerd op e-learning, is gemakkelijk in gebruik en direct thuis te activeren.

SamAid

Uniek trainingstrio

In nauwe samenwerking met ons team is SamAid erin geslaagd om het nieuwe trainingspakket op de markt te brengen. Het pakket bevat alles wat trainees nodig hebben: een SimCPR-armband (sensor), de SIMCPR-app en een SimCPR-pop. Dankzij deze unieke combinatie kan inzichtelijk worden gemaakt of de trainee de juiste kracht en het juiste ritme gebruikt bij de hartmassage. We vinden het een mooie gedachte dat we met de ontwikkeling van dit product bijdragen aan de educatie over reanimatie, waardoor wereldwijd mensenlevens gered kunnen worden.

The pleasure of creating together

“Brightbird ondersteunt entrepreneurs bij het vertalen van ideeën via visuele content naar echte, fysieke producten. Ze maken ideeën tastbaar. Tijdens onze samenwerking was het prettig dat het bedrijf niet te groot is, zodat je niet ‘één van de klanten bent’. Je wordt serieus genomen en bent belangrijk.”

Harry Palsma
Founder SamAid
Vergelijkbare projecten