Snelle schets
Bright Bird Design

Schets

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Een bekend gegeven dat in deze tijd steeds belangrijker is geworden. Geen tijd meer om lange teksten te lezen. Informatie moet in korte tijd worden overgedragen. Het is niet voor niets dat bedrijven er niet meer aan ontkomen om hun producten of diensten te presenteren door middel van krachtige visuals of video’s. Als design studio zijn wij sterk visueel georiënteerd en kunnen wij klanten helpen met het maken van alle denkbare soorten schetsen. Van snelle handschetsen en infographics, tot fotografische computer afbeeldingen en 3D animaties.

Visual laten maken

Snelle schetser

Er zijn vele stijlen van visuals denkbaar, waarbij de keuze vaak afhangt van het beoogde doel. Handschetsen worden vaak toegepast om snel ideeën te visualiseren. Bijvoorbeeld tijdens creatieve workshops. De ontwerpers van Brightbird kunnen bij brainstormsessies met klanten ter plekke snel ideeën schetsen, waardoor deze zichtbaar worden gemaakt en tot leven komen. De schetsen zijn een uitstekend middel om vernieuwende gedachten vervolgens aan andere mensen te communiceren. Het kan hier gaan om gebruiksscenario’s, situatie schetsen, innovatie schetsen, product schetsen of afbeeldingen voor marktonderzoek.

Een veel voorkomend soort visual is de infographic. Het gaat hier om een illustratie die complexe informatie op een schematische en aansprekende manier weergeeft. Bijvoorbeeld de technische werking van een product, of ingewikkelde processen. De infographic biedt een duidelijk overzicht waardoor een lastig verhaal in één oogopslag begrijpelijk wordt. Er kan hier gebruik worden gemaakt van verschillende grafische illustratie technieken, mogelijk gecombineerd met 3D computer afbeeldingen of foto’s.

3D computer visuals en animaties

Met behulp van de computer kunnen zeer realistisch ogende afbeeldingen worden gemaakt, ook wel CGI (Computer Generated Imagery) genoemd. De basis wordt vaak met 3D CAD programma’s opgebouwd, het kan hier bijvoorbeeld gaan om een machine of een product in gebruiksomgeving. Vervolgens wordt met minutieuze render programma’s een fotografisch beeld geconstrueerd dat er zeer realistisch uitziet. Het grote voordeel is dat er al afbeeldingen van bijvoorbeeld producten kunnen worden gegenereerd, voordat deze nog werkelijk bestaan. Ideaal om bijvoorbeeld investeerders in een vroeg stadium enthousiast te maken, of om toekomstige klanten te informeren. Met CGI kunnen ook delen transparant worden gemaakt, waardoor inwendige componenten en processen zichtbaar worden. Zo kan de werking van een product perfect worden uitgelegd.

Het mooiste is natuurlijk om uw verhaal te vertellen door middel van een overtuigende video. Met behulp van zeer geavanceerde 3D animatie software en render technieken maken onze motion designers briljante en professionele video’s. Perfect voor gebruik bij introducties, presentaties, beurzen, op websites en op YouTube. De 2D of 3D animaties kunnen worden voorzien van voice-over, geluidseffecten en sounddesign.

In onze animatie studio vindt de ontwikkeling van de video’s plaats in een aantal opeenvolgende fases. Vanuit een eerste storyline, storyboard en stylomatic wordt een zogenaamde animatic samengesteld, die de essentie van de video laat zien. Op basis hiervan gaan de motion designers aan de slag in 3D CAD om de objecten en omgeving op te bouwen, waarna het geheel wordt geanimeerd tot realistisch ogende scenes. Tot slot worden de scenes in de editing fase samengevoegd, tot in elk detail geperfectioneerd en van passend geluid voorzien. Resultaat: een professionele, sprankelende video die op aansprekende wijze de essentie van uw verhaal vertelt!

Snelle schets laten maken

Vanuit onze ontwerp studio in Groningen helpen wij u graag met het maken van de visual, aansluitend bij uw wensen. Op basis van de gewenste stijl en de boodschap die u wilt overbrengen, kunnen we een inschatting maken van de kosten. Ons streven: een professionele visual of animatie van hoge kwaliteit. Sprankelend beeld van hoge resolutie, duidelijke boodschap en perfect geluid. En… een gunstige prijskwaliteitverhouding. Geïnteresseerd naar de mogelijkheden? Laat het ons weten…

Neem vrijblijvend contact met ons op:
Vergelijkbare projecten